Mijn trainingen

Je hebt nog geen profiel of bent nog niet ingelogd op deze website. Je kunt hier inloggen of registreer hier!

Nieuwe leden

Nieuwe teams

Aangemaakt: 22-01-2012

Welkom nieuwe leden en teams, veel plezier op Drooog.

Drooog.nl, de vereniging voor indoorroeiers.

Hier brengen we alle informatie voor sporters op een roeimachine bij elkaar. Daarbij kunnen we niet zonder jouw hulp. Experts, forummoderators en schrijvers zijn van harte welkom. Registreer of login en deel jouw ervaringen. Wil je een Blog bijhouden of heb je vragen of opmerkingen, mail ons op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Het nieuwe seizoen is begonnen!
Geschreven door jacques   
vrijdag, 28 september 2012 16:48

Bah... gisteren ben ik helemaal natgeregend op de fiets naar kantoor. Het is het teken dat de herfst weer is begonnen en het buitenspelen is afgelopen. Er moet weer echt gewerkt worden: nieuwe doelen geformuleerd en op zoek naar inspiratie. Wie ben je nu en, belangrijker nog, wie wil je zijn? Wat is belangrijk voor je en hoe stimuleer je je zelf om dat te halen? Voor mij is een goede conditie en lekker in mijn vel zitten erg belangrijk. Belangrijker dan uren met vrienden in een kroeg doorbrengen of een dikkere bankrekening na streven. Ik moet bewegen dus. En het liefst met een doel  en een plan.

Daarom heb ik voor komend seizoen een paar kernzaken op papier gezet. Noem het goede doelen voor het nieuwe jaar. Hoewel het nog geen januari 2013 is, leek het me toch goed om alvast helder voor ogen te hebben wat ik dit jaar wil.

  1. Ik wil weer starten op de NKIR in december in Amsterdam. Het is al weer enige tijd geleden dat ik meedeed, en daar moet verandering in komen. En meedoen is voor mij niet genoeg: ik wil na minder dan 7 minuten van mijn ergometer afstappen. De helft van mijn trainingen komend najaar zullen op de Concept2 zijn. Een doel dat daarbij past houdt de trainingen interessant.  Onder de 7 minuten in december moet te doen zijn. Dat voorkomt ook dat ik alleen maar ellenlange duurtrainingen ga doen.
  2. Ik wil dit seizoen weer een marathon op de roeimachine doen, en ook dat met een streefscore: onder de 3 uur. De marathon is een van de superlange afstanden op een Concept2. De afgelopen seizoenen deed ik er altijd wel een, maar dat is er dit seizoen bij ingeschoten. Jammer. Het geeft een bijzonder gevoel om na ruim 42 kilometer continue roeien van de ergometer te stappen. Moe, dat zeker, maar je bent ook voldaan. 
  3. Ik wil met plezier roeien in mijn veteranen acht en alles goed aan kunnen. Roeien in een acht met mijn vrienden vind ik toch wel een van de leukste dingen om te doen. We gaan ieder jaar langzamer, dat is de leeftijd, maar de lol blijft. En dat laatste is belangrijk. Het moet leuk blijven en ik moet het leuk blijven vinden. Een deel van het genot is voor mij dat ik de trainingen goed volhoud. Met andere woorden: ik moet er voor zorgen dat mijn conditie goed is.
  4. Na wat ongemakken met mijn rug wil ik een sterke romp hebben en houden. Als je vatbaar bent voor rugklachten dan moet je actief aan preventie doen. Voor je rug betekend dat specifieke core stability oefeningen doen. Ik ben er de zomer flink mee bezig geweest en voel me nu sterk. Het is echt ongelofelijk wat een effect een sterke romp op je algehele gevoel heeft. Ik zal proberen binnenkort hier wat meer over te schrijven. Ik weet zeker dat een hoop mensen hier veel aan zullen hebben.

 

Mijn doelstellingen voor het nieuwe roeiseizoen zijn duidelijk, dus dat betekent vanaf nu vol aan de bak. Ik zal de komende weken proberen iedereen bij te praten over de gang van zaken. Hopelijk met veel positieve geluiden, want anders komt die grens van zeven minuten nooit in zicht! NKIR, here I come!

Laatst aangepast op dinsdag, 13 november 2012 20:18
 

Plaats reactie


20 Mrt 2013 | 16:30
World Ergo Challenge

Het is wat stil geweest op Drooog. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de naderende lente en de start van het nieuwe roeiseizoen. Opeens zit niemand meer op de ergometer, maar kruipt iedereen weer in de boot om zijn of haar halen te maken. Maar als je toch nog graag je halen maakt op de roeimachine is het misschien een leuk idee om mee te doen aan de World Ergo Challenge (WEC). Lekker in teamverband ergometeren tegen mensen over de hele wereld.

Lees meer...
Banner
26 Feb 2013 | 21:18
Fransen zitten vijf dagen op de ergo

Een marathon is lang. En een 24-uurs race al helemaal - vraag maar aan Wim Oosterveld. Maar vijf dagen en vijf nachten op de ergometer zitten? Dat lijkt toch wat te gortig. Toch deden twee Fransen het voor het goede doel. Om aandacht te vragen voor ziektes aan de luchtwegen zaten Thomas Busser en Romaric Cavard samen 110 uur op de ergometer. Daarmee zette het duo een wereldrecord én haalden ze geld op voor het goede doel: ruim € 12.000,- en de teller loopt nog altijd door. Voor iedereen die twijfelt aan de indrukwekkende prestatie: in het begeleidende filmpje is duidelijk te zien de marathonsessie van de roeiers vergde.  

10 Feb 2013 | 18:36
Nieuw marathonrecord voor Oosterveld

Tilburger Wim Oosterveld heeft vanmiddag om 16:00 een nieuw wereldrecord ergometeren op de klokken gezet. Na 24 uur op de roeimachine had Oosterveld maar liefst 289.928 meter op zijn klokje staan, ruim vier kilometer verder dan het oude record dat al sinds 1988 op naam stond van de Amerikaan Richard Curtis. De 44-jarige Oosterveld, die volgens eigen zeggen met enige moeite in de "redelijk comfortabele" passagiersstoel van zijn auto was gehesen, was blij met de uitslag. "Ik hoop dat het record een jaar of 5,5 staat. Dan ben ik niet geneigd om het terug te willen pakken mocht ik het kwijtraken."

Lees meer...
08 Feb 2013 | 13:22
Nederlanders jagen op solo-marathonrecords

Morgen staat in het teken van een wereldrecordpoging: ergometerfanaten Wim Oosterveld (43), André Derksen (49) en Martijn Weterings (31) gaan dan proberen twee 24-uurswereldrecord te verbeteren. Oosterveld en Derksen strijden in dezelfde leeftijdscategorie en moeten in 24 uur meer dan 285.840 meter zien te roeien. Mocht dat ze lukken dan verbreken ze een record wat al sinds 1988 in de boeken staat. Weterings heeft geen concurrentie naast zich, maar zal desondanks alles uit de kast moeten halen om verder te komen dan 314.348 meter, vorig jaar november gerealiseerd door de Amerikaan Ryan Palmer.

Lees meer...
21 Jan 2013 | 21:30
Weer verbroken records tijdens Ergohead

Roel Braas en de Deense lichte roeier Steffen Jensen hebben zich tijdens de Amsterdam World Ergohead van hun beste kant laten zien. Beiden verbeterden namelijk hun respectievelijk wereldrecords. Jensen, die zijn veld met tegenstanders van formaat als de gebroeders Muda en de Portugese lichte mannen Pedro Fraga en Nuño Mendez de baas was, roeide dertig meter verder dan het oude record en eindigde op 6.196 meter (gemiddeld 1:36.8). Niet veel later kwam Roel Braas tijdens zijn twintig minuten hard tot een totaal van 6.443 meter, tien virtuele meters verder dan vorig jaar.

Lees meer...
Banner

maak je eigen trainingsschemaroeigoed_catalogus

NLRoei Nieuws

Laatste Forumberichten