Mijn trainingen

Je hebt nog geen profiel of bent nog niet ingelogd op deze website. Je kunt hier inloggen of registreer hier!

Nieuwe leden

Nieuwe teams

Aangemaakt: 22-01-2012

Welkom nieuwe leden en teams, veel plezier op Drooog.

Drooog.nl, de vereniging voor indoorroeiers.

Hier brengen we alle informatie voor sporters op een roeimachine bij elkaar. Daarbij kunnen we niet zonder jouw hulp. Experts, forummoderators en schrijvers zijn van harte welkom. Registreer of login en deel jouw ervaringen. Wil je een Blog bijhouden of heb je vragen of opmerkingen, mail ons op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Vroeger en nu
Geschreven door jacques   
vrijdag, 07 december 2012 13:07

Toen we 23 jaar geleden plannen begonnen te maken voor de eerste Open Nederlandse Ergometer Kampioenschappen had ik geen idee dat het tot dit zou kunnen uitgroeien. Meer dan 1.100 deelnemers en 56 roeimachines om wedstrijden op te houden.  Een hele hal met warming-up machines en zo’n beetje de grootste sporthal van Amsterdam die nodig iss om deelnemers en publiek te herbergen.

   

We begonnen met niet meer 180 deelnemers en iets van twaalf ergometers. Nog steeds vind ik het spannend om aan mee te werken. Veel gaat nu vanzelf goed en iedereen weet wat hij/zij moet doen. Maar als ik de ochtend van de wedstrijd de hal kom binnen lopen als een van de eerste, dan krijg ik altijd vlinders in mijn buik. Zenuwen. De strakke bekkies van de eerste deelnemers en de bravoure van de toppers. Ik vind het allemaal mooi.

 

   

Dit jaar doe ik weer niet mee. Ik ben wel fit maar niet zodanig dat ik denk dat ik de twee kilometer met een goed gevoel zou volbrengen. Wat ook meespeelt is dat ik met andere dingen bezig ben dan het goed laten verlopen van de wedstrijd als ik mentaal ga voorbereiden op mijn eigen race. Een wedstrijd van 2.000 meter is meer dan de zeven minuten die ik er over doe. Voorbereiden begint al enkele dagen van tevoren. De juiste training, slapen, eten en nadenken over wedstrijdstrategie. Ik heb het een aantal keer geprobeerd maar in de drukste week van het jaar is het me eigenlijk nooit gelukt. 

Mijn eigen 2.000 meter komt dus later deze winter. Maar ik wens alle deelnemers die hem wel gaan doen veel succes. Toegang is gratis voor alle toeschouwers en ik nodig iedereen uit om te komen kijken in de Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam. Van 13.00 tot 14.30 staan de belangrijkste nationale titels op het programma.

 

 

Plaats reactie


20 Mrt 2013 | 16:30
World Ergo Challenge

Het is wat stil geweest op Drooog. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de naderende lente en de start van het nieuwe roeiseizoen. Opeens zit niemand meer op de ergometer, maar kruipt iedereen weer in de boot om zijn of haar halen te maken. Maar als je toch nog graag je halen maakt op de roeimachine is het misschien een leuk idee om mee te doen aan de World Ergo Challenge (WEC). Lekker in teamverband ergometeren tegen mensen over de hele wereld.

Lees meer...
Banner
26 Feb 2013 | 21:18
Fransen zitten vijf dagen op de ergo

Een marathon is lang. En een 24-uurs race al helemaal - vraag maar aan Wim Oosterveld. Maar vijf dagen en vijf nachten op de ergometer zitten? Dat lijkt toch wat te gortig. Toch deden twee Fransen het voor het goede doel. Om aandacht te vragen voor ziektes aan de luchtwegen zaten Thomas Busser en Romaric Cavard samen 110 uur op de ergometer. Daarmee zette het duo een wereldrecord én haalden ze geld op voor het goede doel: ruim € 12.000,- en de teller loopt nog altijd door. Voor iedereen die twijfelt aan de indrukwekkende prestatie: in het begeleidende filmpje is duidelijk te zien de marathonsessie van de roeiers vergde.  

10 Feb 2013 | 18:36
Nieuw marathonrecord voor Oosterveld

Tilburger Wim Oosterveld heeft vanmiddag om 16:00 een nieuw wereldrecord ergometeren op de klokken gezet. Na 24 uur op de roeimachine had Oosterveld maar liefst 289.928 meter op zijn klokje staan, ruim vier kilometer verder dan het oude record dat al sinds 1988 op naam stond van de Amerikaan Richard Curtis. De 44-jarige Oosterveld, die volgens eigen zeggen met enige moeite in de "redelijk comfortabele" passagiersstoel van zijn auto was gehesen, was blij met de uitslag. "Ik hoop dat het record een jaar of 5,5 staat. Dan ben ik niet geneigd om het terug te willen pakken mocht ik het kwijtraken."

Lees meer...
08 Feb 2013 | 13:22
Nederlanders jagen op solo-marathonrecords

Morgen staat in het teken van een wereldrecordpoging: ergometerfanaten Wim Oosterveld (43), André Derksen (49) en Martijn Weterings (31) gaan dan proberen twee 24-uurswereldrecord te verbeteren. Oosterveld en Derksen strijden in dezelfde leeftijdscategorie en moeten in 24 uur meer dan 285.840 meter zien te roeien. Mocht dat ze lukken dan verbreken ze een record wat al sinds 1988 in de boeken staat. Weterings heeft geen concurrentie naast zich, maar zal desondanks alles uit de kast moeten halen om verder te komen dan 314.348 meter, vorig jaar november gerealiseerd door de Amerikaan Ryan Palmer.

Lees meer...
21 Jan 2013 | 21:30
Weer verbroken records tijdens Ergohead

Roel Braas en de Deense lichte roeier Steffen Jensen hebben zich tijdens de Amsterdam World Ergohead van hun beste kant laten zien. Beiden verbeterden namelijk hun respectievelijk wereldrecords. Jensen, die zijn veld met tegenstanders van formaat als de gebroeders Muda en de Portugese lichte mannen Pedro Fraga en Nuño Mendez de baas was, roeide dertig meter verder dan het oude record en eindigde op 6.196 meter (gemiddeld 1:36.8). Niet veel later kwam Roel Braas tijdens zijn twintig minuten hard tot een totaal van 6.443 meter, tien virtuele meters verder dan vorig jaar.

Lees meer...
Banner

maak je eigen trainingsschemaroeigoed_catalogus

NLRoei Nieuws

Laatste Forumberichten