Nederlanders jagen op solo-marathonrecords
Geschreven door Michiel Jonkman   
vrijdag, 08 februari 2013 14:22

Morgen staat in het teken van een wereldrecordpoging: ergometerfanaten Wim Oosterveld (43), André Derksen (49) en Martijn Weterings (31) gaan dan proberen twee 24-uurswereldrecord te verbeteren. Oosterveld en Derksen strijden in dezelfde leeftijdscategorie en moeten in 24 uur meer dan 285.840 meter zien te roeien. Mocht dat ze lukken dan verbreken ze een record wat al sinds 1988 in de boeken staat. Weterings heeft geen concurrentie naast zich, maar zal desondanks alles uit de kast moeten halen om verder te komen dan 314.348 meter, vorig jaar november gerealiseerd door de Amerikaan Ryan Palmer.

Oosterveld, Derksen en Weterings gaan hun wereldrecordpoging doen in Gold's Gym in Nieuwegein, en iedereen die een kijkje wil gaan nemen in van harte welkom én kan gratis naar binnen. Mensen die niet in staat zijn om naar Nieuwegein af te reizen maar toch benieuwd is naar het verloop kan via de Facebook-pagina van de recordpoging live in de gaten houden hoe het gaat. Daar verschijnen namelijk periodiek updates over de gang van zaken. De wereldrecordpoging begint om 16:00 en eindigt zondagmiddag op dezelfde tijd.

 

Drooog heeft er overigens alle vertrouwen in dat de drie mannen het gaan redden. Kijkend naar de hoeveelheid geslaagde wereldrecordpogingen in 2013 zijn de voortekenen namelijk gunstig. Roel Braas zette in 2013 immers al een nieuw wereldrecord op de klokken tijdens de Ergohead en eind vorige maand verbeterde Henrik Stephansen zijn eigen wereldrecord over twee kilometer met bijna een seconde. De lichtgewicht roeier uit Denemarken, regerend wereldkampioen in de lichte mannen skiff, heeft nu een toptijd van 5:56.7 staan. Wie benieuwd is hoe dat er uit zag

">kan hier de hele race terugkijken

 

Plaats reactie


NLRoei Nieuws

Laatste Forumberichten