World Ergo Challenge
Geschreven door Michiel Jonkman   
woensdag, 20 maart 2013 17:30

Het is wat stil geweest op Drooog. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de naderende lente en de start van het nieuwe roeiseizoen. Opeens zit niemand meer op de ergometer, maar kruipt iedereen weer in de boot om zijn of haar halen te maken. Maar als je toch nog graag je halen maakt op de roeimachine is het misschien een leuk idee om mee te doen aan de World Ergo Challenge (WEC). Lekker in teamverband ergometeren tegen mensen over de hele wereld.

Verzamel een team van minimaal twee mensen, geef jezelf voor 1 april op, en roei ondertussen zoveel mogelijk meters op de ergometer. Denk overigens niet dat er weinig mensen meedoen: de World Ergo Challenge is vijf dagen geleden begonnen en liefst 116 teams hebben zich al aangemeld. Verreweg het grootste team komt uit Frankrijk: daar hebben 214 roeifanaten een monsterverbond gesloten om zoveel mogelijk meters af te leggen in een maand. Ze zijn daarbij al aardig onderweg. Op het moment van schrijven hebben ze gezamelijk al meer dan 5 miljoen meter geroeid!

Mochten er nog steeds mensen twijfelen: Concept2 geeft leuke prijzen weg voor diegenen die hun beste beentje voor zetten. Er zijn kleinigheidjes voor de top tien bij de mannen en de vrouwen, bij de mannelijke en vrouwelijke para-roeiers en bij de jongens en meisjes onder de 16 jaar oud. Als je meer dan 100.000 meter op je klokje weet te toveren tussen 15 maart en 15 april maak je ook kans op een prijs. Jammer genoeg kunnen we in Europa niet meedingen naar de mooiste prijs: Concept2 geeft namelijk ook een aantal ergometers weg in Amerika en Canada. Nu maar hopen dat die Fransen de voorwaarden goed gelezen hebben zodat ze niet bedrogen uitkomen over een maand!

 

Plaats reactie


NLRoei Nieuws

Laatste Forumberichten